Projecten

Wat heeft DF Klus- en Montage in de afgelopen tijd onder andere gedaan? Je vindt hieronder een greep uit de recente projecten.

Renovatie dijkwoning Alphen aan den Rijn

Nog net voordat we met vakantie gaan een mooi project opgeleverd in Alphen aan den Rijn. Bij een echtpaar dat lang heeft getwijfeld tussen verhuizen en renoveren viel de keuze op het laatste. Wij werden benaderd en hebben uiteindelijk de gehele renovatie aan deze dijkwoning gerealiseerd en begeleidt.

De vrouw des huizes had de grote wens dat het uitzicht in de woonkamer niet langer belemmerd zou worden door de radiator die nogal prominent voor het raam stond. Haar echtgenoot ergerde zich al jaren aan de trap naar boven en het bijbehorende – veel te grote – trappengat dat twintig jaar geleden al een keer was aangepakt maar niet geheel naar tevredenheid. Om de vrouw des huizes gelukkig te maken is er gekozen om de radiator te vervangen voor een convectorput. Dit had echter wel de consequentie dat de balklaag negentig graden gedraaid diende te worden… Om het nieuwe trappengat te verkleinen zijn er tevens als extra versteviging balken van staal aangebracht. In de woonkamer hebben we naast de balkondeur nog een extra radiator geplaatst om voldoende vermogen te creëren. Dit zorgde er voor dat er nieuwe CV-leidingen aangelegd moesten worden. Een andere wens van het echtpaar was een verlaagd plafond met spotjes in de woonkamer en de hal. De open haard is kleiner gemaakt en het tegelwerk vervangen voor een mooie natuurstenen plateau.

Verder zijn alle wandcontactdozen tot op 25 cm boven de vloer verplaatst, en zijn er hier en daar extra stroompunten bij gezet. De tv-aansluiting is ook verplaatst zodat de indeling in de woonkamer ook veranderd kon worden. Als laatste is alles netjes gestuct en geschilderd voordat de eigenaren weer uitermate tevreden van hun vakantie terugkeerden.

Scroll to top